Αντωνοπούλου: «Η συμφωνία αποδεσμεύει αναπτυξιακές δυνάμεις»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντωνοπούλου: «Η συμφωνία αποδεσμεύει αναπτυξιακές δυνάμεις»

«Η περίοδος στην οποία έχουμε εισέλθει, είναι γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες ανάπτυξης της οικονομίας. Το σημείο καμπής δεν αφορά, όπως λέγεται, τη σταθεροποίηση της οικονομίας, αλλά την ανάκαμψή της». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Όπως σημείωσε, «όλοι σχεδόν οι οικονομικοί δείκτες εμφανίζουν σημαντική άνοδο, το πρώτο τετράμηνο του 2017. Επιπρόσθετα, η επιτευχθείσα συμφωνία με τους πιστωτές θα συμβάλει, ώστε να αποδεσμευτούν σημαντικές ψυχολογικές και υλικές αναπτυξιακές δυνάμεις».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Αντωνοπούλου εστίασε σε τρία θέματα, τα οποία, όπως είπε, είναι αλληλένδετα μεταξύ τους: «Στις προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται για τη χώρα, τώρα που βγαίνουμε από το τούνελ της ύφεσης, στο νέο οδικό χάρτη και στις προοπτικές που ανοίγονται, μετά και την πρόσφατη συμφωνία με τους θεσμούς. Στις πολιτικές απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας. Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση του πιο πολύτιμου κεφαλαίου της χώρας, του ανθρώπινου δυναμικού».

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, για να υπάρξει μία βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, χρειάζεται:

- Αποκατάσταση ενός στοιχειώδους επιπέδου ρευστότητας για τη λειτουργία της οικονομίας.

- Ανάκτηση της εμπιστοσύνης πιστωτών και επενδυτών, μέσω μεταρρυθμίσεων στις δομές της οικονομίας.

- Ανακατανομή των βαρών δημοσιονομικής προσαρμογής, για να μην διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός και, τέλος, σαφής οδικός χάρτης για έξοδο στις αγορές και αντιμετώπιση του χρέους.

«Σήμερα, αυτές οι προϋποθέσεις έχουν ήδη δημιουργηθεί. Μετά από επτά χρόνια σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής λιτότητας και άνισες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που προκάλεσαν βαθιά ύφεση, η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε μία περίοδο ανάπτυξης, που υιοθετείται και από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider