Να υλοποιήσει την απόφαση του λαού δεσμεύτηκε ο Cameron

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Να υλοποιήσει την απόφαση του λαού δεσμεύτηκε ο Cameron

Να εκπληρώσει τη βούληση του βρετανικού λαού δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός David Cameron, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθησή του ότι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί ορθή απόφαση, εφόσον γίνουν δεκτές από τις Βρυξέλλες οι βρετανικές εισηγήσεις.

Το δημοψήφισμα για το Brexit αναμένεται να διεξαχθεί έως το τέλος του 2017. «Ο βρετανικός λαός θα λάβει την απόφασή του. Πρέπει να εκτελέσουμε αυτήν την απόφαση όποια κι αν είναι" είπε μιλώντας σε εκπομπή του BBC.

«Αν (η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ) είναι η απάντηση (των ψηφοφόρων) θα πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε να εφαρμοστεί», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνησή του προετοιμάζει σχέδια για μια πιθανή έξοδο, ο Cameron είπε ότι τα σχέδιά του αφορούν την επαναδιαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες και το δημοψήφισμα.

«Ο δημόσιος τομέας εργάζεται ώστε να με βοηθήσει σε αυτά τα πράγματα. Τώρα, αν δεν τα πετύχουμε και πρέπει να υιοθετήσουμε διαφορετική προσέγγιση, αυτό θα είναι μια νέα κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στη Γερμανία και την Ουγγαρία για συνομιλίες γύρω από τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει, είπε ότι αισιοδοξεί πως θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία για το πιο ακανθώδες ζήτημα, το σχέδιό του να περικόψει τα προνοιακά επιδόματα για τους μετανάστες από χώρες της ΕΕ. Όπως είπε, ελπίζει ότι θα πετύχει μια συμφωνία στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ τον επόμενο μήνα.

Εφόσον επιτευχθεί η συμφωνία που επιθυμεί ο Cameron, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει περίπου τέσσερις μήνες μετά. Εάν δεν υπάρξει μια συμφωνία τον Φεβρουάριο, η ημερομηνία του δημοψηφίσματος θα μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο «ή αργότερα». «Η ουσία μετρά πολύ περισσότερο από τον χρόνο, έτσι, αν δεν μπορέσω να πετύχω τη σωστή συμφωνία τον Φεβρουάριο, θα περιμένω και θα συνεχίσω», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider