Αναχώρησαν από τη Σαουδική Αραβία οι ιρανοί διπλωμάτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναχώρησαν από τη Σαουδική Αραβία οι ιρανοί διπλωμάτες

Οι ιρανοί διπλωμάτες που υπηρετούν στη Σαουδική Αραβία εγκατέλειψαν την Τετάρτη τη χώρα αυτή, η οποία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με την Τεχεράνη έπειτα από επιθέσεις εναντίον σαουδαραβικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στο Ιράν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Το προσωπικό της πρεσβείας του Ιράν στο Ριάντ και του προξενείου στην Τζέντα (δυτικά) αναχώρησαν για τη χώρα τους «με ιδιωτικό ιρανικό αεροσκάφος», διευκρίνισε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Στο Ιράν, η δημόσια τηλεόραση IRIB έδειξε πλάνα ενός αεροπλάνου στην πίστα του αεροδρομίου Mehrabad στην Τεχεράνη.

Διευκρίνισε πως 54 ιρανοί διπλωμάτες και οι οικογένειές τους επέβαιναν σε αυτό και πως τους υποδέχθηκε ένας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Οι σαουδάραβες διπλωμάτες που υπηρετούν στο Ιράν και οι οικογένειές τους επέστρεψαν χθες στη Σαουδική Αραβία.

Η κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών ξέσπασε μετά την εκτέλεση, το περασμένο Σάββατο, στη Σαουδική Αραβία ενός σιίτη ιερωμένου, του Nimr al-Nimr, ο οποίος είχε καταδικαστεί για «τρομοκρατία». Ο θάνατός του προκάλεσε διαδηλώσεις και επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας και ενός προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στο Ιράν.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις αυτές, ο ιρανός πρεσβευτής στη Σαουδική Αραβία, τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες». «Οφείλουμε να πάρουμε ένα μάθημα: βέβαια, πρέπει να διατηρήσουμε το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, όμως μια τέτοια πράξη δεν έπρεπε να συμβεί», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider