«Στη Γερμανία η άφιξη 100.000 έως- το πολύ- 200.000 αιτούντων άσυλο και προσφύγων πολέμου κάθε χρόνο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα» επισήμανε ο Horst Seehofer, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

«Αυτός ο αριθμός είναι ανεκτός και σε αυτήν την περίπτωση η ενσωμάτωση θα λειτουργήσει. Κατά τη γνώμη μου ο,τιδήποτε υπερβεί αυτόν τον αριθμό θα είναι υπερβολικό» τόνισε ο Seehofer, παραδοσιακός σύμμαχος της Merkel που ωστόσο δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

«Το να περιορίσουμε τον αριθμό των μεταναστών πρέπει να είναι ο βασικός στόχος το 2016» επέμεινε ο συντηρητικός πολιτικός, ενώ το CSU αναμένεται να πραγματοποιήσει το συνέδριό του την Τετάρτη και Πέμπτη στο Βίλντμπαντ (νότια) όπου αναμένεται να παραστούν η Angela Merkel και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron.

«Απέχουμε πάρα πολύ από αυτόν τον στόχο» υπογράμμισε κάνοντας λόγο ακόμα και για 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες το 2016 στη Γερμανία στην περίπτωση που δε ληφθεί κανένα μέτρο.