Julius Baer: Τα βρήκε με τις ΗΠΑ για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Julius Baer: Τα βρήκε με τις ΗΠΑ για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής

Η ελβετική τράπεζα Julius Baer κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές για τη διευθέτηση έρευνας σε σχέση με τις κατηγορίες ότι βοήθησε πλούσιους Αμερικανούς πελάτες να φοροδιαφύγουν.

Η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε πρόσθετες προβλέψεις ύψους τουλάχιστον 200 εκατ. δολαρίων για τη διευθέτηση της υπόθεσης, με το συνολικό ποσό που έχει επιμεριστεί για πιθανό πρόστιμο και που θα επιβαρύνει τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας για τη χρήση του 2015 να φθάνει τα 547,25 εκατ. δολάρια.

Τα πιθανά πρόστιμα σε βάρος της Julius Baer φαίνονται μάλλον μικρότερα σε σχέση με αυτά που κατέβαλε η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, η Credit Suisse, στην οποία το 2014 επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2,5 δισεκ. δολαρίων επειδή βοήθησε Αμερικανούς πελάτες της να φοροδιαφύγουν και δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες των αμερικανικών αρχών.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρία, η συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης υπόκειται στην έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η Baer είπε ότι ελπίζει να διευθετήσει την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ξεκίνησε το 2011, το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Η τράπεζα επανέλαβε ότι αναμένει να ανακοινώσει κέρδη για την τρέχουσα οικονομική χρήση και ότι παραμένει επαρκώς κεφαλαιοποιημένη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider