Απαισιόδοξη η Lagarde για το 2016

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απαισιόδοξη η Lagarde για το 2016

Απαισιόδοξη για το 2016 εμφανίστηκε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, καθώς εκτιμά ότι ο ρυθμός της παγκόσμιας ανάπτυξης της οικονομίας θα είναι απογοητευτικός.

Σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η κ. Lagarde τόνισε ότι η προοπτική περαιτέρω αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και η επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης εγείρουν σημαίνουσες προκλήσεις, συμβάλλει στην αύξηση της αβεβαιότητας.

«Σε πολλές χώρες, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει ακόμα αδυναμίες και στις αναδυόμενες αγορές οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι αυξάνονται. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική και άνιση το 2016», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η ίδια ανέφερε ότι η χαμηλή παραγωγικότητα, η γήρανση του πληθωρισμού και οι επιπτώσεις της πρόσφατης παγκόσμιας κρίσης «φρενάρουν» την ανάπτυξη, αποδυναμώνοντας τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.

Αναφερόμενη στην Ευρωζώνη τόνισε ότι η οικονομία έχει την δυνατότητα να βελτιωθεί, με την προϋπόθεση όμως να επιλυθεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, προκειμένου να τονωθεί ο τραπεζικός δανεισμός και να μεγιστοποιηθεί το όφελος από την ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider