Τηλεοπτική εκστρατεία 2 εκατ. ανά βδομάδα θα κάνει ο Trump

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεοπτική εκστρατεία 2 εκατ. ανά βδομάδα θα κάνει ο Trump

Επένδυση εκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτική του καρίερα αποφάσισε να κάνει ο δισεκατομμυριούχος Donald Trump, αγοράζοντας τηλεοπτικό χρόνο και συμμετέχοντας σε αμέτρητα τηλεοπτικά σποτ ως υποψήφιος στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο επιχειρηματίας, που χρηματοδοτεί ο ίδιος την εκστρατεία του, δεν έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής σχεδόν τίποτε για μια τηλεοπτική καμπάνια. Ωστόσο, καθώς πλησιάζουν οι πρώτες ψηφοφορίες των προκριματικών εκλογών για την εκλογή του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε ότι θα αλλάξει τακτική ώστε να προβάλει την υποψηφιότητάς του..

«Θα δαπανώ το λιγότερο 2 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα και ίσως και περισσότερο από αυτό», δήλωσε σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος του πριν από συνάντηση στην Αϊόβα, στην οποία θα μετάσχει.

Ο Trump, έρχεται πρώτος εδώ και μήνες σε όλες τις δημοσκοπήσεις σε πανεθνικό επίπεδο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Το έντονο και προκλητικό του στιλ, το οποίο τον καθιστά όλο και πιο δημοφιλή, του έχει επιτρέψει να επικρατήσει με ευκολία των αντιπάλων του χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα από τα 35 εκατομμύρια δολάρια που προέβλεπε ότι θα χρησιμοποιήσει πριν από την 1η Ιανουαρίου.

«Με κάνει υπερήφανο το γεγονός ότι εγώ μπορώ να ξοδέψω τα λιγότερα», είπε, προσθέτοντα ωστόσο ότι δεν θέλει να πάρει κανένα ρίσκο.

Στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, πρώτη ψηφίζει η Αϊόβα, την 1η Φεβρουαρίου. Οκτώ ημέρες αργότερα το Νιοτυ Χαμσάιρ και ακολουθούν η Νότια Καρολίνα και η Νεβάδα. Στις τρεις αυτές πολιτείες ο Trump προγραμματίζει να κάνει μεγάλη τηλεοπτική εκστρατεία. Διευκρίνισε μάλιστα πως τα τηλεοπτικά σποτ θα αφορούν το θέμα των συνόρων, του εμπορίου, της εθνικής ασφάλειας και της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους.

Το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων σημείωσε επίσης ότι δεν θα διστάσει να κάνει επιθετικά τηλεοπτικά σποτ στοχεύοντας τους αντιπάλους του, αν αυτοί του επιτεθούν ευθέως.

«Είμαι έτοιμος να δαπανήσω πολλά χρήματα εναντίον αυτών που θα μου επιτεθούν», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι ο αντίπαλός του Jeb Bush, αδελφός του πρώην προέδρου George Bush και πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα, δεν έφτασε πουθενά παρά τη δραστήρια προεκλογική του εκστρατεία και το γεγονός ότι οι οργανώσεις που τον υποστηρίζουν φέρεται να έχουν δαπανήσει 59 εκατομμύρια δολάρια από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider