Θέλετε να γίνεται πλούσιοι το 2016; Υπάρχει τρόπος!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θέλετε να γίνεται πλούσιοι το 2016; Υπάρχει τρόπος!

Το 2015 θα μείνει στην ιστορία (και στη μνήμη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας) ως το έτος της απόλυτης αβεβαιότητας, είτε εκείνη είχε να κάνει με τις προσδοκίες για την αύξηση επιτοκίων της Fed για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, είτε με τους φόβους για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας ή ακόμη και την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας.

Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, παρουσιάζοντας τα όσα έχουν ήδη αρχίσει να συζητιούνται στα πηγαδάκια των ανά τον κόσμο αναλυτών, η αβεβαιότητα – και κατ’ επέκταση η μεταβλητότητα που τη συνοδεύει παραδοσιακά – θα κυριαρχήσουν και το 2016.

Ποια είναι, ωστόσο, η κατάλληλη επενδυτική στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να κατορθώσουν οι επενδυτές να αποκομίσουν κέρδη ακόμη και σε ένα περιβάλλον αυξημένης μεταβλητότητας;

Οι αναλυτές συστήνουν:

- Διαφοροποίηση σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής.

Οι επενδυτές πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τη μεγάλη διαφοροποίηση που διαπιστώνεται μεταξύ των δράσεων των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη. Πρόκειται για μια τάση που σαφώς κυριάρχησε το 2015, αλλά και που θα συνεχιστεί και το νέο έτος. «Όσα ξεκίνησαν το 2015 δεν σημαίνει πως θα τελειώσουν με την εκπνοή του έτους», σχολιάζουν οι αναλυτές της Citi Private Bank, υπενθυμίζοντας τους «αντίθετους δρόμους» που αποφάσισαν να ακολουθήσουν Fed και EKT. Στις ΗΠΑ τα επιτόκια δανεισμού αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το 2006, ενώ στην Ευρωζώνη παραμένει ακόμη σε ισχύ η υπερβολικά «χαλαρή» νομισματική πολιτική. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η ΕΚΤ αποφάσισε να μειώσει περαιτέρω – σε αρνητικά πάντα επίπεδα – το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων.

- Τα αμερικανικά ομόλογα αξίζουν την προσοχή σας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi Private Bank, η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Την ίδια στιγμή, οι φωνές που κάνουν λόγο για διατήρηση της παγκόσμιας bull market ολοένα και πληθαίνουν. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αισιόδοξων προβλέψεων, τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα (ευρέως γνωστά ως treasuries) αποτελούν ελκυστική επενδυτική ευκαιρία. Όσο αυξάνονται οι προσδοκίες για νέες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed, εντός του 2016, τόσο ενισχύονται και οι bullish (αισιόδοξες) συστάσεις για τα treasuries.

- Έξυπνες τοποθετήσεις

Μια αγορά γεμάτη μεταβλητότητα – όπως εκείνες του 2015 – μπορεί να διδάξει τους επενδυτές ένα πράγμα: Σε καιρό αστάθειας, δεν έχεις παρά να στραφείς σε έξυπνες επενδύσεις, ακόμη κι αν εκείνες δεν είναι ευρέως διαδεδομένες. Δεν υπάρχει πιο ενδεικτικό παράδειγμα από τα derivatives (παράγωγα). «Η ζήτηση για έξυπνες επενδύσεις ολοένα και αυξάνεται. Υπάρχει έντονη επιθυμία για κάτι διαφορετικό», σημειώνουν οι αναλυτές της UBS.

- Σταθερή αξία το real estate

Κάθε επενδυτής που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να τοποθετηθεί στις μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του real estate. Πρόκειται για τον κλάδο εκείνο για τον οποίο οι traders δέχονται βροχή ερωτημάτων για επενδυτικές συμβουλές.

- Μακριά από πετρέλαιο και χρυσό

Μετά το ανελέητο «σφυροκόπημα» που δέχθηκαν πετρέλαιο και χρυσός το 2015, είναι δύσκολο για κάθε επενδυτή να στραφεί τη νέα χρονιά σε αυτά τα δύο assets. Για το τρέχον έτος, η τιμή του πετρελαίου μετρά απώλειες 35%, ενώ στο 17% ανέρχονται και οι απώλειες του χρυσού, παρά το γεγονός πως πρόκειται για το πιο διαδεδομένο ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» των αγορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider