Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους που ισοπέδωσαν σπίτια, έκοψαν γραμμές ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία, την ώρα που πολλοί ταξιδιώτες επέστρεφαν στις εστίες τους μετά το τριήμερο των Χριστουγέννων.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ήταν εκείνη του Γκάρλαντ, στα βορειοανατολικά του Ντάλας, όπου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους αυτοκινητόδρομους και σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Άλλοι τρεις θάνατοι αναφέρθηκαν στη μητροπολιτική περιοχή του Ντάλας, της τέταρτης σε μέγεθος πόλης των ΗΠΑ με περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γκάρλαντ. «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή όταν μια τέτοια τρομερή καταιγίδα χτυπά την επομένη των Χριστουγέννων», σχολίασε.

Τουλάχιστον 600 κτίρια στο βόρειο Τέξας έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Πέντε ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν στο Τέξας και ένας στην Οκλαχόμα το Σάββατο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία προειδοποίησε ότι το φαινόμενο δεν έχει κοπάσει. Για τον λόγο αυτό έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο για ανεμοστρόβιλους σε πολλές κομητείες της περιοχής του Χιούστον.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο τμήμα των κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας ότι αναμένουν χιονοπτώσεις στο Νέο Μεξικό, το Τέξας, την Οκλαχόμα και το Κάνσας, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πλημμυρών σε μια έκταση από το Τέξας μέχρι το Οχάιο. Σε περιοχές του ανατολικού Νέου Μεξικού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκτιμά ότι το χιόνι μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά.