Λας Βέγκας: Αποκλείστηκε η τρομοκρατική επίθεση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λας Βέγκας: Αποκλείστηκε η τρομοκρατική επίθεση

Ένας νεκρός και 36 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος το βράδυ της Κυριακής κοντά στο ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ όπου διεξάγονταν τα καλλιστεία για τη Μις Υφήλιο, όταν ένα όχημα παρέσυρε πεζούς που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο.

Μια γυναίκα οδηγός, που φέρεται να έχει στο όχημά της και το παιδί της, έπεσε για αδιευκρίνιστους λόγους πάνω στο πλήθος, προκαλώντας το θάνατο ενός ατόμου και τον κρίσιμο τραυματισμό 7.

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής αστυνομίας. «Δεν ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια». Ωστόσο, η αστυνομία «θεωρεί ότι μπορεί να ήταν μια προμελετημένη ενέργεια», ενώ οι αρχές του Λας Βέγκας διευκρίνισαν παράλληλα ότι τώρα σταθεροποιήθηκε η κατάσταση έξι τραυματιών που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσης, η εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου της πόλης δήλωσε ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται ένα 11χρονο παιδί, όπως και τουρίστες από το Μόντρεαλ του Καναδά. Το παιδί που συνόδευε την γυναίκα που οδηγούσε το όχημα δεν έχει τραυματιστεί, διευκρίνισε η ίδια.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γκρεγκ Κάσελ διευκρίνισε παράλληλα ότι το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 6:38 μμ χθες την ώρα που τα καλλιστεία για την Μις Υφήλιο έφταναν στο τέλος τους στο κοντινό Planet Hollywood Resort and Casino.

Η αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση προς τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή, ενώ απέκλεισε επίσης την κυκλοφορία σε έναν τομέα της Λας Βέγκας Στριπ, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην περιοχή στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider