«Επίθεση» του ISIS σε φαρμακοβιομηχανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Επίθεση» του ISIS σε φαρμακοβιομηχανία

Σε αλλαγή της ονομασίας του αποφάσισε να προβεί ο όμιλος εταιρειών, Isis Pharmaceuticals, στην Καλιφόρνιας, λόγω των αρνητικών συνειρμών που προκαλεί η συνωνυμία με τους μουσουλμάνους εξτρεμιστές.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της εταιρείας που ειδικεύεται στην παραγωγή φαρμάκων για την αντιμετώπιση σπάνιων νόσων, πολλά προβλήματα προέκυψαν εξαιτίας της ατυχούς συνωνυμίας με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία αναφέρεται συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με την παλαιότερη ονομασία της -ISIS (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, ΙΚΙΛ).

O όμιλος Isis Pharmaceuticals θα μετονομαστεί σε Ionis Pharmaceuticals, όπως διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία. «Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα του ομίλου μας διότι όταν ο κόσμος το βλέπει ή το ακούει, θέλουμε να μας συνδέει με τα φάρμακα που παρασκευάζουμε, τα οποία σώζουν ζωές», ανέφερε η γενική διευθύντριά του Lynne Parshall, στο δελτίο Τύπου.

Το όνομα ISIS είχε επιλεγεί από την αιγυπτιακή θεότητα Ίσιδα, σύμβολο της καλής υγείας. Μετά την αλλαγή της επωνυμίας του ομίλου, οι μετοχές του θα έχουν πλέον διακριτικό τίτλο το αρκτικόλεξο IONS.

Παρόλο που έναν χρόνο πριν, ο όμιλος, με τζίρο 200 εκατ. δολάρια, είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει το όνομά της, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο, άρχισε να εξετάζει αυτή την προοπτική.

«Μετά την τραγωδία στο Παρίσι, το όνομά μας μετατράπηκε σε πρόβλημα. Πολύς κόσμος μας συνέδεε με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ομίλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως την επομένη Δευτέρα των επιθέσεων μάλιστα η μετοχή της ISIS Pharma κι ενώ η Wall Street κατέγραφε κέρδη, έχασε 4%.

Η ISIS Pharma, δεν είναι η μόνη εταιρεία που πληρώνει το βαρύ τίμημα για τη συνωνυμία με τον ISIS: η βελγική σοκολατοποιΐα του Ignacio Limbert είδε τις σοκολάτες της με το όνομα ISIS να «ξεμένουν» στις αποθήκες, καθώς οι παραγγελίες της μειώθηκαν δραματικά. Λίγο μετά οι επόμενες παρτίδες θα φέρουν το νέο όνομα της εταιρείας Libeert.

Ο όμιλος, που ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα το Κάρλσμπαντ της Καλιφόρνιας, είναι γνωστός για τα φάρμακα που παρασκευάζει για την αντιμετώπιση του καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά πάνω απ' όλα διαφόρων σπάνιων νόσων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider