Συνελήφθη ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθη ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στις ΗΠΑ

O επιχειρηματίας, Martin Shkreli, γνωστός για την υπόθεση κερδοσκοπίας μέσω της υπερτιμολόγησης του φαρμάκου Daparprim που χορηγείται σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές νόσους (Aids, καρκίνο κλπ), συνελήφθη γιο παράνομη χρήση μετοχών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Shkreli κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε παράνομα μετοχές από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Retrophin για να πληρώσει χρέη από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, κατά την εποχή που ήταν manager του hedge fund MSMB Capital Management.

Παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται, στο ευρύ κοινό είναι ακόμη νωπές οι μνήμες όπου ο 32χρονος επιχειρηματίας πήρε την αποκλειστική διάθεση του φαρμάκου Dapaprim και την διέθεσε στην αγορά στην τιμή των 750 δολαρίων το χάπι αντί για τα 13,50 που ήταν η ενδεικτική τιμή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Shkreli θεωρείται ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στις ΗΠΑ όχι μόνο επειδή κατέστησε απρόσιτο οικονομικά ένα φάρμακο, το οποίο σώζει ζωές αλλά λόγω και του «προκλητικού» τρόπου ζωής του. Πρόσφατα ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το μοναδικό άλμπουμ των Wu-Tang Clan, στερώντας την ευκαιρία από τους χιλιάδες θαυμαστές του συγκροτήματος να ακούσουν τα νέα τραγούδια ενώ παράλληλα ο ίδιος εμφανίστηκε να δηλώνει ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του να το ακούσει.

Εξίσου προκλητικός εμφανίζεται και στα social media με tweets μέσω των οποίων κομπάζει για τις επιχειρηματικές του τακτικές και επιδεικνύει τα προσωπικά του γούστα για διάφορα θέματα μέχρι και για την πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider