Valls: Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Valls: Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες

Την άποψη πως οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν μπορούν να δεχθούν άλλους πρόσφυγες, εξέφρασε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ξένες εφημερίδες, μεταξύ αυτών η γερμανική Suddeutsche Zeitung και η βρετανική The Guardian.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ο Valls κάλεσε την Ευρώπη να σταματήσει το κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλους πρόσφυγες στην Ευρώπη, δεν είναι δυνατό», τόνισε.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η ύπαρξη ή μη ελέγχου στα σύνορα της ΕΕ θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε οι πολίτες θα πουν: Τέρμα με την Ευρώπη», εκτίμησε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η Ευρώπη, αντί να επιτρέπει την ανεξέλεγκτη είσοδο στην Ευρώπη χιλιάδων προσφύγων, θα πρέπει να βρει μια λύση με τις γειτονικές χώρες της Συρίας, ώστε να γίνονται εκεί δεκτοί περισσότεροι πρόσφυγες και να καταγράφονται: «Σε διαφορετική περίπτωση η Ευρώπη θα θέσει εν αμφιβόλω την ικανότητά της να ελέγξει αποτελεσματικά τα σύνορά της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider