Σαλβίνι: Να αρνηθούν οι Ιταλοί την απαγόρευση κυκλοφορίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαλβίνι: Να αρνηθούν οι Ιταλοί την απαγόρευση κυκλοφορίας

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η τελευταία πρωτοβουλία του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Παρ΄όλο που το κόμμα του μετέχει στην κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, ο Σαλβίνι ζήτησε από τους Ιταλούς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση κυκλοφορίας (από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί), βάζοντας την υπογραφή τους σε συγκεκριμένο ιστότοπο.

«Τουλάχιστον στις περιοχές εκείνες όπου η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, λέμε όχι στην απαγόρευση κυκλοφορίας, σε περιορισμούς και όρους», γράφει ο επικεφαλής της Λέγκα.

Η θέση του αυτή προκάλεσε την άκρως ενοχλημένη αντίδραση του γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, ο οποίος τόνισε ότι ο Ματέο Σαλβίνι πρέπει να αποφασίσει, τελικά, αν θεωρεί ότι βρίσκεται εντός ή εκτός κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, σε 15 ιταλικές περιφέρειες (επί 21 συνολικά ) η εστίαση θα ξανανοίξει, όπως και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι, όμως, αποφάσισε ότι για να παραμείνει η πανδημία υπό έλεγχο, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ. Η Λέγκα και πολλοί πρόεδροι περιφερειών είχαν ζητήσει επιμόνως να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς οι πολίτες τουλάχιστον μέχρι τις 11 το βράδυ, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider