Ουκρανός διπλωμάτης: Μόνο η ένταξη στο NATΟ θα αποτρέψει την εισβολή της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανός διπλωμάτης: Μόνο η ένταξη στο NATΟ θα αποτρέψει την εισβολή της Ρωσίας
Ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία, Αντρίι Μέλνικ, υποστήριξε πως περίπου 90.000 ένοπλοι Ρώσοι βρίσκονται κοντά στην Κριμαία και το Ντονμπάς.

Την άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο NATO ζήτησε μετ' επιτάσεως ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία, Αντρίι Μέλνικ, υποστηρίζοντας πως η είσοδος της χώρας του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μιλώντας την Πέμπτη στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο Μέλνικ υποστήριξε πως υπάρχουν περίπου 90.000 ένοπλοι Ρώσοι που συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα της Κριμαίας και του Ντονμπάς, κάνοντας λόγο για τη «μεγαλύτερη κινητοποίηση ρωσικών στρατευμάτων μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ακόμα, ο Μέλνικ είπε ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται μόνο αλληλεγγύη από τις χώρες της Δύσης αλλά και στρατιωτικό εξοπλισμό, με τον ίδιο να προσθέτει πως η ένταξη της χώρας του στο NATO είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε πως ο Πούτιν δεν θα μας επιτεθεί αύριο ή μεθαύριο. Ο μοναδικός τρόπος για αυτό είναι η Ουκρανία να γίνει επιτέλους μέλος του NATO», είπε ο Μέλνικ με τον ίδιο να προσθέτει πως η Ουκρανία πρέπει να ξανασκεφτεί το να αποκτήσει ξανά πυρηνικό οπλοστάσιο.

«Είτε θα γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της Ευρώπης, είτε θα εξοπλιστούμε μόνοι μας και σε αυτή την περίπτωση ίσως ξανασκεφτούμε το καθεστώς της πυρηνικής δύναμης. Διαφορετικά δεν ξέρω πώς θα εγγυηθούμε την άμυνά μας» συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider