Γερμανία: Πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca για Μέρκελ και Σολτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca για Μέρκελ και Σολτς
«Χαίρομαι που σήμερα έλαβα την πρώτη εμβολιαστική δόση με AstraZeneca», δήλωσε η 66χρονη καγκελάριος.

Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 έλαβε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σε εμβολιαστικό κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, μέσω Twitter.

«Χαίρομαι που σήμερα έλαβα την πρώτη εμβολιαστική δόση με AstraZeneca», δήλωσε η 66χρονη κ. Μέρκελ και ευχαρίστησε «όλους όσοι εμπλέκονται στην εκστρατεία εμβολιασμού και όλους όσοι εμβολιάζονται». Ο εμβολιασμός «είναι το κλειδί για να ξεπεράσουμε την πανδημία», πρόσθεσε η Καγκελάριος.

Ο εκπρόσωπός της ανήρτησε ακόμη το πιστοποιητικό εμβολιασμού της κ. Μέρκελ, με όλα τα στοιχεία του σημερινού εμβολιασμού της.

Νωρίτερα σήμερα εμβολιάστηκε, επίσης με εμβόλιο της AstraZeneca, ο 62χρονος αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς. «Κάθε εμβολιασμός μας φέρνει λίγο πιο κοντά στο σημείο που θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί και να αποτελούν παράδειγμα», δήλωσε ο κ. Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter, την οποία συνόδευσε από φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.

Εδώ και δύο εβδομάδες, έπειτα από σύσταση της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών, το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 χορηγείται μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider