Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του
Στη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις μετά την την προσευχή της Παρασκευής.

Στη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις μετά την την προσευχή της Παρασκευής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «έβαλε στην θέση του» τον Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε πρώτα στη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον κ. Δένδια παρουσία και του κ. Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι «είχαμε μια καλή και ζεστή συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και μάλιστα του είπα να μην αφήσει κανείς να μπει ανάμεσά μας αλλά κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών μας εισέπραξε μια άλλη συμπεριφορά».

«Η Ελλάδα ακόμα διορίζει μόνη της τον Μουφτή στην Δυτική Θράκη λες και είναι δημόσιος υπάλληλος, ενώ το Πατριαρχείο επιλέγει τους αξιωματούχους του μέσω της Ιεράς Συνόδου», είπε ακόμα θέτοντας για ακόμα μια φορά θέμα δυτικής Θράκης και τουρκικής μειονότητας, όπως έκανε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ στην συνέντευξη Τύπου.

«Να μην βάλουμε ενδιάμεσους μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος», κατέληξε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ανοιχτή και ειλικρινής έκφραση των διαφωνιών που εξέφρασε ανοιχτά, δημοσίως και με ειλικρίνεια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μπορεί να λειτουργήσει εκτονωτικά. Η Αθήνα σαφώς είχε προετοιμασθεί για το ενδεχόμενο αυτό καθώς υπήρξε πλήρης συνεννόηση και πριν, και κατά και μετά τις κρίσιμες συναντήσεις Δένδια με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ οι δίαυλοι μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί.

Τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενώπιον των δημοσιογράφων στις κοινές δηλώσεις με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσαν ηλεκτρισμό στην Άγκυρα καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία και η εμπέδωση θετικού κλίματος που θα επιτρέψει τη μείωση των εντάσεων και την υιοθέτηση μιας θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ήταν και παραμένει επιλογή της Αθήνας, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Διαβάστε επίσης

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για χειρισμούς Δένδια - Αναλυτική ενημέρωση στον Πρωθυπουργό

Δένδιας - Τσαβούσογλου: Μετά την αντιπαράθεση ένας πιο ουσιαστικός διάλογος;

Πώς είδαν τις δηλώσεις Δένδια – Τσαβούσογλου οι κοντινοί «γείτονες»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider