ΠΟΥ: Κοντά στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της πανδημίας τα παγκόσμια κρούσματα κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΥ: Κοντά στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της πανδημίας τα παγκόσμια κρούσματα κορονοϊού
Σχεδόν διπλάσια είναι τα παγκόσμια κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες 2 εβδομάδες, ανέφερε ο γενικός διεθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Τεντρός Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σχεδόν διπλάσια είναι τα παγκόσμια κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες 2 εβδομάδες, πλησιάζοντας τον υψηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας, δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός διεθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Τεντρός Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη για την εξάπλωση της νόσου στην Παπούα Νέα Γουiνέα και την περιοχή του δυτικού Ειρηνικού, ο Τεντρός υπογράμμισε τον προβληματισμό για την εξάπλωση του κορονοϊού. «Τα κρούσματα και οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς» τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Κάνοντας ειδική αναφορά για τον κορονοϊό στην Παπούα Νέα Γουινέα, ο Τεντρός σημείωσε πως φοβάται για πολύ μεγαλύτερη εξάπλωση της πανδημίας στην περιοχή, που καταγράφει αλματώδη αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων από τη νόσο τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο υπουργός Υγείας της Παπούας Νέας Γουινέας, Ζέλτα Ουόνγκ, δήλωσε ότι οι αρχές δυσκολεύονται να πείσουν τους πολίτες να φορούν μάσκα, ενώ πολλοί αμφισβητούν την ύπαρξη της ασθένειας, κάτι που θα περιπλέξει τις προσπάθειες εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider