ΟΟΣΑ: Στην πρώτη γραμμή η αύξηση του κατώτατου μισθού στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΟΣΑ: Στην πρώτη γραμμή η αύξηση του κατώτατου μισθού στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θέλει και ο ίδιος να αυξήσει την ελάχιστη αμοιβή των ομοσπονδιακών υπαλλήλων στα 15 δολάρια την ώρα.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσουν σε ένα σχεδιασμό για την αύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων στις υπηρεσίες της χώρας ώστε να υποστηρίξουν μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας», όπως ανέφερε την Τετάρτη ο ΟΟΣΑ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θέλει και ο ίδιος να αυξήσει την ελάχιστη αμοιβή των ομοσπονδιακών υπαλλήλων στα 15 δολάρια την ώρα. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, αυτό αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για τη στήριξη των χαμηλων εισοδημάτων, που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

«Σε αρκετές προηγμένες οικονομίες, η πανδημία και οι συνεχιζόμενες ματαρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας έφεραν ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα των χαμηλών μισθών», ανέφερε ο ΟΟΣΑ στην έκθεση Going For Growth που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι στις άμεσες προτεραιότητες. «Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ενθάρρυνε τόσο τη συμμετοχή όσο και τη βελτίωση των ανισοτήτων στα κέρδη»» συμπληρώνει ο ΟΟΣΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider