Ένταση στην Ουκρανία: Με στρατιωτικές ασκήσεις απαντά η Ρωσία στο NATO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένταση στην Ουκρανία: Με στρατιωτικές ασκήσεις απαντά η Ρωσία στο NATO
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιϊγκού, ανέφερε πως «η Ρωσία λαμβάνει μέτρα μετά από την απειλητική στρατιωτική δράση του NATO κοντά στα σύνορα της».

Με στρατιωτικές ασκήσεις στην κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία απαντά η Ρωσία στις προειδοποιήσεις του NATO για αποκλικάμωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιϊγκού.

Ο Σοϊγκού ανέφερε πως «η Ρωσία λαμβάνει μέτρα μετά από την απειλητική στρατιωτική δράση του NATO κοντά στα σύνορα της», αναφερόμενος στην πρόθεση του NATO για αποστολή 40.000 στρατιωτών στην ανατολική Ουκρανία και κοντά στην Κριμαία, που έχε γίνει επίκεντρο της έντασης μεταξύ της Μόσχας και των χωρών της Δύσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο γγ του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, υπογράμμισε ότι «η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική ανάπτυξη» εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

Το σκηνικό έντασης στην ανατολική Ουκρανία επηρεάζει και το ρούβλι, με το ρωσικό νόμισμα να καταγράφει τη Δευτέρα ιστορικό χαμηλό σε σχέση με το δολάριο (0,013) και ανάλογη ισοτιμία είχε καταγραφεί 29 Ιανουαρίου 2016 όταν η Ρωσία απειλούνταν από ένα σπιράλ ύφεσης, ως παράγωγο από την τότε πτώση των τιμών πετρελαίου, σε συνδυασμό με τις τότε κυρώσεις που είχε δεχθεί από τις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider