Έρχεται αυστηρότερο lockdown στη Γερμανία, αλλαγές στη νομοθεσία αποφάσισε η κυβέρνηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται αυστηρότερο lockdown στη Γερμανία, αλλαγές στη νομοθεσία αποφάσισε η κυβέρνηση
Πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, κάνουν λόγο για «νίκη της Άγγελα Μέρκελ», η οποία από την αρχή της πανδημίας υποστήριζε την πιο επιφυλακτική προσέγγιση.

Την αυστηροποίηση του lockdown, με την αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα, αποφάσισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για «νίκη της Άγγελα Μέρκελ», η οποία από την αρχή της πανδημίας υποστήριζε την πιο επιφυλακτική προσέγγιση.

Με την εφαρμογή των νέων κανονισμών, σε πολλές περιοχές της Γερμανίας, όπου τα κρούσματα υπερβαίνουν επί τρεις ημέρες τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας, θα κλείνουν αυτομάτως καταστήματα και θα επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 21:00 έως τις 5:00. Εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο για την φροντίδα ζώων ή την εργασία. Όταν τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 200, θα κλείνουν υποχρεωτικά και τα σχολεία και θα συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση.

Η κυβέρνηση θέλει, σύμφωνα με την Bild, να εφαρμόσει τη νέα νομοθεσία το συντομότερο δυνατό και θα επιδιώξει να την περάσει με επιταχυμένη διαδικασία τόσο από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο όσο και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Εκτιμά μάλιστα ότι με την εισαγωγή της θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν τους τελευταίους μήνες στον συντονισμό ομοσπονδίας και κρατιδίων.

Τα τρέχοντα επιδημιολογικά στοιχεία πάντως συνεπάγονται ότι σε μεγάλο μέρος της χώρας οι νέοι κανόνες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αμέσως μετά την έγκριση της νέας νομοθεσίας, καθώς ο δείκτης για όλη την Γερμανία βρίσκεται σήμερα στο 140.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider