Uber: Ανακάμπτει η ζήτηση για τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uber: Ανακάμπτει η ζήτηση για τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ
H Uber την Δευτέρα ανακοίνωσε ρεκόρ κρατήσεων για τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας μια βελτίωση στην ζήτηση των υπηρεσιών της.

H Uber την Δευτέρα ανακοίνωσε ρεκόρ κρατήσεων για τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας μια βελτίωση στην ζήτηση των υπηρεσιών της.

Η κυκλοφορία των οχημάτων της χτυπήθηκε σφοδρά από τους περιορισμούς της πανδημίας πέρυσι. Η έκρηξη στις παραγγελίες φαγητού, ωστόσο, βοήθησε να περιοριστούν οι ζημιές του 2020.

Η Uber δήλωσε πως το τμήμα μεταφορών κατέγραψε τον καλύτερο του μήνα, από τον Μάρτιο του 2020, 9% πάνω από τον προηγούμενο.

«Καθώς οι ρυθμοί των εμβολιασμών αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρατηρούμε πως η καταναλωτική ζήτηση για υπηρεσίες κίνησης ανακάμπτει γρηγορότερα από την διαθεσιμότητα των οδηγών, και η καταναλωτική ζήτηση για παραδόσεις προϊόντων συνεχίζει να υπερβαίνει την διαθεσιμότητα των κούριερ», αναφέρει η εταιρεία.

Οι μετοχές της εταιρείας κερδίζουν πάνω από 2%.

Σχέδιο ανάκαμψης

Η Uber ανακοίνωσε τα σχέδια της την προηγούμενη εβδομάδα να ξοδέψει 250 εκατ. δολάρια σε ένα πακέτο στήριξης έτσι ώστε να ξαναβγάλει τους οδηγούς στο δρόμο. Τα χρήματα θα διατεθούν μέσω μπόνους, σε εγγυημένες πληρωμές και σε προσλήψεις νέων οδηγών. Το σχέδιο έρχεται την στιγμή που οι πολιτείες ξεκινούν να αποσύρουν κάποια από τα περιοριστικά μέτρα και αναπτύσσουν γρηγορότερους ρυθμούς στους εμβολιασμούς.

Η Uber έχασε περί τα 6,8 δισ. δολάρια πέρυσι, κι υπήρξαν αρκετές αμφιβολίες αν το επιχειρηματικό της μοντέλο μπορεί πράγματι να λειτουργήσει. Αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να πιστεύει πως μπορεί να γίνει και πάλι κερδοφόρα έως το τέλος του 2021. Ο βασικός της ανταγωνιστής για τις ΗΠΑ, Lyft, προχώρησε σε αντίστοιχες δεσμεύσεις.

Τον προηγούμενο μήνα, ενέγραψε όλους τους 70.000 οδηγούς της στην Βρετανία, ως εργαζόμενους με βασικό μισθό και άλλες παροχές, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, επέβαλε την αναγνώριση των οδηγών ως μισθωτούς και όχι ως ελεύθερους επαγγελματίες. Η εξέλιξη αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλότερα κόστη για τις υπηρεσίες της Uber και θα μπορούσε να έχει ευρύτερες επιπτώσεις στην gig οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider