Λάρι Πέιτζ - Σεργκέι Μπριν: Δύο νέα μέλη στο «κλαμπ» των 100 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λάρι Πέιτζ - Σεργκέι Μπριν: Δύο νέα μέλη στο «κλαμπ» των 100 δισ. δολαρίων
Τα δύο νέα «μέλη» είναι οι συνιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν.

Το ράλι του τεχνολογικού κλάδου στη χρηματιστηριακή αγορά «έδωσε» δύο νέα μέλη στο «κλαμπ» των δισεκατομμυριούχων με περιουσία άνω των 100 εκατ. δολαρίων. 

Τα δύο νέα «μέλη» είναι οι συνιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.  Πλέον υπάρχουν οκτώ (8) δισεκατομμυριούχοι με περιουσία άνω των 100 εκατ. δολαρίων και συνολικά οι περιουσίες τους ανέρχονται σε περισσότερα από 1 τρισ. δολάρια. 

insider

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη 

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για τέταρτο διαδοχικό έτος, με περιουσία 177 δισ. δολαρίων, αυξημένη κατά 64 δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι χάρη στην άνοδο της μετοχής της Amazon, σύμφωνα με την πρόσφατη κατάταξη του Forbes. Ο Έλον Μασκ -ο μεγαλύτερος κερδισμένος της λίστας σε όρους δολαρίων- εκτοξεύτηκε στη θέση Νο 2 με περιουσία 151 δισ. δολαρίων, κερδίζοντας επιπλέον το εντυπωσιακό ποσό των 126,4 δισ. δολαρίων από πέρυσι, που είχε καταλάβει την 31η θέση με περιουσία 24,6 δισ. δολαρίων. Βασικός λόγος η άνοδος της μετοχής της Tesla κατά 705%. Ο Γάλλος μεγιστάνας των ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό διατήρησε την τρίτη θέση, με την περιουσία του να διπλασιάζεται σχεδόν στα 150 δισ. δολάρια, από 76 δισ. δολάρια, χάρη στην άνοδο, κατά 86%, της μετοχής της LVMH, της ιδιοκτήτριας διάσημων brands, όπως η Louis Vuitton, η Christian Dior και η Sephora.

Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο συγκεντρώνουν περιουσία 1,15 τρισ. δολαρίων, ενισχυμένη κατά 2/3 σε σύγκριση με τα 686 δισ. δολάρια πέρυσι. 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider