Βρετανία: Ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια και παμπ με εξωτερικούς χώρους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια και παμπ με εξωτερικούς χώρους
Το τρίτο lockdown του Ιανουαρίου, κόστισε «ακριβά» σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες παρέμεναν κλειστές.

«Ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα» έκανε την Πέμπτη η Αγγλία με την επιστροφή των μαθητών σε σχολεία και πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ενώ σήμερα κάνει ένα «μεγάλο βήμα προς την ελευθερία», με το άνοιγμα μη-απαραίτητων καταστημάτων, κομμωτηρίων και pub που διαθέτουν εξωτερικό χώρο.

Το τρίτο lockdown του Ιανουαρίου, κόστισε «ακριβά» σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες παρέμεναν κλειστές προκειμένου να περιοριστούν οι αυξανόμενες μολύνσεις από το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊου, που είναι γνωστό ως «μετάλλαξη του Κεντ».

Συγκεκριμένα, από σήμερα θα μπορούν να είναι ανοιχτά και να λειτουργούν με μέτρα προστασίας, τα καταστήματα με εμπορεύματα που δεν θεωρούνται απαραίτητα, όπως οι αλυσίδες καταστημάτων με είδη για το σπίτι ή με είδη μόδας, σε Αγγλία και Ουαλία. Ενώ με περιορισμένη προσέλευση θα μπορούν να λειτουργούν και τα κομμωτήρια.

Παράλληλα, οι παμπ και τα εστιατόρια θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους σε εξωτερικούς χώρους από σήμερα, αν και οι αρχικοί περιορισμοί που απαιτούσαν να σερβίρεται γεύμα μαζί με το ποτό, καθώς και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας έχουν καταργηθεί.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider