Η Μέρκελ συμφώνησε σε νέο, σκληρότερο lockdown στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μέρκελ συμφώνησε σε νέο, σκληρότερο lockdown στη Γερμανία
«Το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση καθώς αυξάνονται οι ασθενείς σε ΜΕΘ» ανέφερε η  γερμανική καγκελάρια.

Θετική εισήγηση για ένα νέο, σύντομο αλλά και σκληρότερο από το σημερινό lockdown στη Γερμανία προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα έδωσε την Τετάρτη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης που μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP)

.

Το ενδεχόμενο για ένα νέο, σύντομο αλλά και σκληρότερο από το σημερινό lockdown στη Γερμανία προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού άφησε ανοιχτό την Τετάρτη η εκπρόσωπος Τύπου της καγκελαρίας.

Νωρίτερα την Τετάρτη η εκπρόσωπος Τύπου της καγκελαρίας, Ουλρίκε Ντέμερ απαντώντας στα αιτήματα πρωθυπουργών κρατιδίων της Γερμανίας για σκληρότερο lockdown, ανέφερε πως αυτές οι απόψεις είναι σωστές.

«Το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση καθώς αυξάνονται οι ασθενείς σε ΜΕΘ» σημείωσε η εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ, όπως μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως μια ευρεία τηλεδιάσκεψη της κ. Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων της χώρας για την πορεία του κορονοϊού έχει προγραμματιστεί για τι 12 Απριλίου. Ωστόσο, αρκετοί επικεφαλής των κρατιδίων ζητούν να οριστεί άμεσα η τηλεδιάσκεψη και να ληφθούν γρήγορα επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider