Βρετανία: Ο Τζόνσον θέλει γρήγορα τεστ για τις διεθνείς μετακινήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο Τζόνσον θέλει γρήγορα τεστ για τις διεθνείς μετακινήσεις
«Θέλω να ξαναρχίσουν οι διεθνείς μετακινήσεις ξανά, αλλά είμαι και ρεαλιστής και ξέρω ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Τρίτη πως ο τρόπος με τον οποίο θα ελέγχονται οι πολίτες από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι γρήγορος και φτηνός.

Απαντώντας στις επικρίσεις που έχουν γίνει προς την κυβέρνηση του για τα τεστ κορονοϊού, ο Τζόνσον ανέφερε πως «θέλουμε να κάνουμε τη διαδικασία των ελέγχων όσο πιο γρήγορη και φτηνή γίνεται. Θέλω να ξαναρχίσουν οι διεθνείς μετακινήσεις ξανά, αλλά είμαι και ρεαλιστής και ξέρω ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα.

Αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε το στόχο μας για να ανοίξουμε τις διεθνείς πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 17 Μαΐου» συμπλήρωσε ο Τζόνσον.

Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε πως σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού «εξετάζουμε το ρόλο τους και θέλω να βρούμε μια λύση που να βεβαιώνει ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό δεν θα μεταδίδουν τον κορονοϊό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει ανησυχίες για τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca κατά της νόσου στα άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών, ο Τζόνσον αρκέστηκε να πει ότι «η συμβούλη μου είναι να κάνετε το εμβόλια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider