Πτώση 65% στο εμπόριο Ιρλανδίας-Βρετανίας εξαιτίας του Brexit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 65% στο εμπόριο Ιρλανδίας-Βρετανίας εξαιτίας του Brexit
Οι εισαγωγές αγαθών στην Ιρλανδία από την Μεγάλη Βρετανία βυθίστηκαν κατά 65%, σε σύγκριση με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους εξαιτίας του Brexit.

To ιρλανδικό εμπόριο με την Μεγάλη Βρετανία κατέρρευσε τον Ιανουάριο, καθώς οι εταιρείες ήρθαν αντιμέτωπες με την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εισαγωγές αγαθών στην Ιρλανδία από την Μεγάλη Βρετανία βυθίστηκαν κατά 65%, σε σύγκριση με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ιρλανδική στατιστική υπηρεσία. Οι εξαγωγές στην Βρετανία επίσης μειώθηκαν 14%.

Η πτώση στις εισαγωγές σημειώθηκαν, ως ένα βαθμό, εξαιτίας των δυσκολιών που προκύπτουν στις τελωνειακές διαδικασίες.

«Άλλοι παράγοντες όπως επισημάνθηκαν από τους εμπόρους ήταν η συσσώρευση των αγαθών ως προετοιμασία για το Brexit, η αντικατάσταση τους με προϊόντα από άλλες χώρες, καθώς και μια μείωση του όγκου των εμπορευμάτων εξαιτίας των επιπτώσεων των περιορισμών της Covid-19 κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου», δήλωσε μια αξιωματούχος της στατιστικής υπηρεσίας στο Bloomberg.

insider

Από την στιγμή που η Βρετανία αποχώρησε επισήμως από την Ένωση την 1η Ιανουαρίου, οι εταιρείες έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ελέγχους και γραφειοκρατία, όταν επιχειρούν να μεταφέρουν εμπορεύματα μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας. Αριθμός εταιρειών έχουν «φρενάρει» τις πωλήσεις προς την ΕΕ εξαιτίας των ελέγχων, ενώ τα φορτηγά αντιμετωπίζουν τεράστιες ουρές όταν κινούνται ανάμεσα στις επικράτειες. Επιπρόσθετα, πολλές ιρλανδικές εταιρείες αγόρασαν επιπλέον αποθέματα βρετανικών προϊόντων στα τέλη του 2020 εν αναμονή του Brexit.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider