ΗΠΑ: Ικανοποίηση για τον μικρότερο ρυθμό αύξησης κρουσμάτων από τον Ιανουάριο 2020 - Ανησυχία για την «βιαστική» άρση των μέτρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ικανοποίηση για τον μικρότερο ρυθμό αύξησης κρουσμάτων από τον Ιανουάριο 2020 - Ανησυχία για την «βιαστική» άρση των μέτρων
ΗΠΑ: Ικανοποίηση για τον μικρότερο ρυθμό αύξησης κρουσμάτων από τον Ιανουάριο 2020 - Ανησυχία για την «βιαστική» άρση των μέτρων.

Mε την εκστρατεία εμβολιασμών στις ΗΠΑ να ανεβάζει ταχύτητες, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα αυξήθηκαν 1,5% την εβδομάδα που έκλεισε την Κυριακή, ποσοστό που αποτελεί και τον πιο αργό ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, σχεδόν ένα χρόνο πριν.

Οι ΗΠΑ σημείωσαν 420.285 μολύνσεις για όλη την εβδομάδα, αφού είχαν σημειώσει 471.198 περιπτώσεις το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου John Hopkins και του Bloomberg. H αύξηση του ποσοστού ήταν η μικρότερη από τον Ιανουάριο του 2020.

Την προηγούμενη εβδομάδα, κατά ημερήσιο μέσο όρο 2,16 δόσεις εμβολίων χορηγήθηκαν στις ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμών να αγγίζει τα 90,4 εκατομμύρια.

Την ίδια στιγμή, πολιτειακές και τοπικές διοικήσεις χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού ενώ η βελτίωση του καιρού και η περίοδος οικογενειακών διακοπών πλησιάζουν και οι μεταλλάξεις του ιού ισχυροποιούνται. Έτσι, γεννιούνται ανησυχίες πως, προσεχώς, ο ιός θα μπορούσε να βρει χώρο να ανακάμψει.

«Δεν είναι καιρός για χαλάρωση», τόνισε ο Άντονι Φαούτσι, βασικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν για την πανδημία. «Τα κρούσματα στις ΗΠΑ παραμένουν πολύ υψηλά και η βιασύνη για άρση των περιορισμών που αφορούν στον κορονοϊό, θα μπορούσε να προκαλέσει άλλη μια ραγδαία άνοδο», προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider