Εξαγορά της Athene από την Apollo για 11 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαγορά της Athene από την Apollo για 11 δισ. δολάρια
Η συμφωνία αναμένεται να υπερδιπλασιάσει τα κέρδη που εμφάνισε η Apollo πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τη συμφωνία της επενδυτικής Apollo Management για την εξαγορά της εταιρείας παροχής συνταξιοδοτικών προϊόντων Athene Holding με τίμημα 11 δισ. δολάρια ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι δύο επιχειρήσεις.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, το deal αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2022 για το 100% των μετοχών της Athene (η Apollo ήταν ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της Athene, με 35%).

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, κάθε κοινή μετοχή της Athene θα ανταλλάσσεται με 1.149 κοινές μετοχές της Apollo, με τους μετόχους της δεύτερης να κατέχουν περίπου το 76% της συνδυασμένης εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Πρόκειται για μία κίνηση που ενώνει δύο επιχειρήσεις παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ζήτησης -επενδυτικές αποδόσεις και εισοδήματα συνταξιοδότησης, επισήμαναν οι δύο εταιρείες στη δήλωση τους.

Η συμφωνία είναι «ουσιαστικά σταδιακά αυξανόμενη» και θα υπερδιπλασιάσει τα κέρδη που εμφάνισε η Apollo πέρυσι, σύμφωνα με το BBG.

Η Apollo ίδρυσε την Athene το 2009 και την ανέπτυξε σε έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών συνταξιοδότησης στις ΗΠΑ. Το 2016, η ασφαλιστική εταιρεία συγκέντρωσε 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς.

Η Athene έχει εξελιχθεί σε βασικό στοιχείο της χρηματοοικονομικής δομής της Apollo, και τα ανταγωνιστικά private equities επιδιώκουν κατά το παράδειγμα της, να δημιουργήσουν δικές τους ασφαλιστικές εταιρίες.

Σημειώνεται μετά από τη γνωστοποίηση της συμφωνίας, η μετοχή της Apollo υποχωρεί 3,25% ή 1.61 δολάρια στα 48.06 δολάρια ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider