Κίνα: Πάνω από 6% ο στόχος για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Πάνω από 6% ο στόχος για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2021
Ρυθμό ανάπτυξης άνω του 6% έθεσε σαν στόχο η κυβέρνηση της Κίνας για το 2021, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, παρουσιάζοντας την ετήσια απολογιστική έκθεσή του.

Ρυθμό ανάπτυξης άνω του 6% έθεσε σαν στόχο η κυβέρνηση της Κίνας για το 2021, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, παρουσιάζοντας την ετήσια απολογιστική έκθεσή του κατά την έναρξη των φετινών εργασιών του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να κυμανθεί περί το 3% και το δημοσιονομικό έλλειμμα περί το 3,2% του ΑΕΠ, είπε ο Λι, ενώ το 2020, ο στόχος για τον πληθωρισμό είχε οριστεί στο 3,5% και το έλλειμμα είχε οριστεί πως θα ξεπερνούσε κατά τι το 3,6%. Σημειώνεται πως το Πεκίνο δεν είχε ορίσει στόχο για την ανάπτυξη του προηγούμενου έτους, εξαιτίας των αβεβαιοτήτων από την πανδημία του κορονοϊού.

«Ο στόχος πάνω από το 6% θα μας δώσει τη δυνατότητα να αφοσιωθούμε πλήρως στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την καινοτομία και την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου», τόνισε ο Κινέζος πρωθυπουργός. «Η Κίνα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει πολλούς αναπτυξιακούς κινδύνους και προκλήσεις, αλλά τα οικονομικά θεμελιώδη που διατηρούν την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη παραμένουν αμετάβλητα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider