Bloomberg: Η Μέρκελ θα παρατείνει τα μέτρα του lockdown έως τις 28 Μαρτίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Η Μέρκελ θα παρατείνει τα μέτρα του lockdown έως τις 28 Μαρτίου
Συμφωνία παράτασης των περισσότερων μέτρων του lockdown έως τις 28 Μαρτίου σύναψε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τους ηγέτες των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας εν μέσω των επίμονα υψηλών ρυθμών μετάδοσης του κορονοϊού.

Συμφωνία παράτασης των περισσότερων μέτρων του lockdown έως τις 28 Μαρτίου σύναψε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τους ηγέτες των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας εν μέσω των επίμονα υψηλών ρυθμών μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, έπειτα από επτά ώρες εντατικών διαπραγματεύσεων, μένει μόνο να συμφωνηθεί ο τρόπος στιαδιακής άρσης των περιορισμών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Κάποιοι από τους ηγέτες των κρατιδίων αντιδρούν στις προτάσεις της Καγκελαρίας να συνδεθούν οι χαλαρότεροι περιορισμοί με στόχους για τους δείκτες επίπτωσης επτά ημερών, εξήγησαν οι πηγές.

Για πολλούς μήνες, η Μέρκελ συνέδεε τη χαλάρωση του γερμανικού lockdown με την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού στα 50 νέα κρούσματα ανά πληθυσμό 100.000 σε διάστημα 7 ημερών. Μείωσε το όριο στα 35 εξαιτίας της ανησυχίας για τα πιο επιθετικά στελέχη του ιού από τη Βρετανία, τη Βραζιλία και τη Νότιο Αφρική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider