ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε την Ρεϊμόντο ως νέα υπουργό Εμπορίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε την Ρεϊμόντο ως νέα υπουργό Εμπορίου
Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η εκλεχτή του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο για την αμερικανική οικονομία.

Τα καθήκοντα της ως νέα υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ αναλαμβάνει επίσημα η Τζίνα Ρεϊμόντο, καθώς την Τρίτη έλαβε το σχετικό χρίσμα από την αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας.

Η σχετική ψηφοφορία ενέκρινε με ψήφους 84 υπέρ και 15 κατά την τοποθέτηση της εκλεχτής του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Η 49χρονη Ρεϊμόντο ίδρυσε το επενδυτικό fund Point Judith Capital, προτού εκλεγεί η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης στην πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ με τους Δημοκρατικούς το 2015.

Η Ρεϊμόντο, κατά την ακρόαση της στην επιτροπή, αρνήθηκε να αναφέρει το εάν θα θέσει την κινεζική Huawei στη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων των ΗΠΑ.

«Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις σχετικά με τους στόχους της Κίνας, οι οποίοι θεωρώ πως είναι να υπονομεύσουν τη μακρά υπεροχή της Αμερικής στην τεχνολογική πρόοδο και να αντικαταστήσουν τις ΗΠΑ ως την πρώτη δύναμη ανάπτυξης του μέλλοντος» είχε αναφέρει η Ρεϊμόντο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider