Κάνιε Γουέστ: «Σπατάλησε» πάνω από 12 εκατ. δολάρια στην προεκλογική του εκστρατεία το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάνιε Γουέστ: «Σπατάλησε» πάνω από 12 εκατ. δολάρια στην προεκλογική του εκστρατεία το 2020
Ο Γουέστ δαπάνησε συνολικά 13,2 εκατ. δολάρια, από τα οποία σχεδόν 12 εκατ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία...

Νέες λεπτομέρειες σχετικά με τον Κάνιε Γουέστ και την προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με την τελική έκθεση της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής, ο ράπερ δαπάνησε πάνω από 12 εκατ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας για την υποψηφιότητά του, την περασμένη χρονιά, ενώ συγκέντρωσε λίγο πάνω από 2 εκατ. δολάρια από 3.047 ατομικές συνεισφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, με το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων του Γουέστ καλύφθηκαν νόμιμα τέλη, παραγωγή για διαδικτυακά διαφημιστικά βίντεο και ρούχα με το λογότυπο «Kanye 2020», ενώ τα περισσότερα δαπανήθηκαν τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες του προεκλογικού αγώνα.

Ο Αμερικανός ράπερ και επιχειρηματίας εισήλθε στην προεκλογική μάχη τον Ιούλιο του 2020, μόνο τέσσερις μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών και κατάφερε να είναι υποψήφιος σε 12 πολιτείες, συγκεντρώνοντας 66.000 ψήφους.

Περισσότερα από 2,69 εκατ. δολάρια διατέθηκαν στις τελικές του προσπάθειες με το ποσό των 210.000 δολαρίων να δίνεται για δισέλιδη διαφήμιση στους New York Times μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και περίπου 870.000 δολάρια να ξοδεύονται την ημέρα των εκλογών για ρούχα της καμπάνιας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider