Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Η ανθρωπότητα πρέπει να μάθει να ζει με τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Η ανθρωπότητα πρέπει να μάθει να ζει με τον κορονοϊό
Ο επικεφαλής του RKI υπογράμμισε πως η νόσος δεν πρόκειται να εξαλειφθεί.

Την άποψη πως η ανθρωπότητα θα πρέπει να μάθει μαζί με τον κορονοϊό Covid-19 εξέφρασε την Παρασκευή ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) της Γερμανίας, Τόμας Βίλερ, τονίζοντας πως η νόσος δεν πρόκειται να εξαλειφθεί.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Βίλερ δήλωσε πως «ο ιός δεν πρόκειται να φύγει. Φυσικά, θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί του.

Θα εξαλείψουμε τη σοβαρότητα της ασθένειας μέσω των εμβολιασμών και της ανοσίας θα μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, αλλά δεν θα μπορούμε να τον εξαλείψουμε τελείως. Αυτό είναι μια αφελής ιδέα» συμπλήρωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Αλλαγή στη βρετανική μετάλλαξη της νόσου

Ακόμα, ο επικεφαλής του ινστιτούτου έκανε λόγο για «σημαντικά δείγματα αλλαγής τάσης» της πανδημίας του κορονοϊού προς την επικράτηση του παραλλαγμένου στελέχους που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία και και προειδοποίησε για τον κίνδυνο τρίτου κύματος, «εάν δεν προσέξουμε πάρα πολύ» κατά την χαλάρωση των περιορισμών.

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων αφορά κυρίως μικρότερες ηλικίες, σημείωσε ο Βίλερ και πρόσθεσε ότι η παραλλαγή Β.1.1.7 είναι πολύ πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη «για όλες τις ηλικίες» σε σχέση με το βασικό στέλεχος του νέου κορονοϊού και επανέλαβε ότι οι αποστάσεις και η τήρηση των κανόνων υγιεινής παραμένουν «το ισχυρότερο οπλοστάσιό μας».

Ταυτόχρονα, γίνονται ήδη ορατά τα αποτελέσματα του εμβολιασμού του πληθυσμού, σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider