Υψηλότερα των προσδοκιών το οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλότερα των προσδοκιών το οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο
Υψηλότερα των προσδοκιών κινήθηκε ο δείκτης του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο του 2021, ωθούμενος από την αισιοδοξία για τον κλάδο της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, αλλά και μεταξύ των καταναλωτών.

Υψηλότερα των προσδοκιών κινήθηκε ο δείκτης του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο του 2021, ωθούμενος από την αισιοδοξία για τον κλάδο της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, αλλά και μεταξύ των καταναλωτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Κομισιόν.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 93,4 μονάδες από 91,5 μονάδες τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε δημοσκόπηση του Reuters, για 92 μονάδες.

Ο δείκτης βιομηχανικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις -3,3 μονάδες από -6,1 μονάδες τον Ιανουάριο, ο δείκτης των εμπιστοσύνης στον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις -17,1 μονάδες από -17,7 μονάδες τον Ιανουάριο. Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις -14,8 μονάδες από -15,5 μονάδες τον Ιανουάριο, αντισταθμίζοντας τη μείωση του δείκτη εμπιστοσύνης στο λιανεμπόριο στις -19,1 μονάδες από -18,5 μονάδες προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider