Βροχή καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις και στην Κύπρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βροχή καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις και στην Κύπρο

Πληθαίνουν και στην Κύπρο οι φωνές γυναικών που καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι αποκαλύψεις στην Κύπρο άρχισαν όταν η ολυμπιονίκης Σκοποβολής Άντρη Ελευθερίου κατήγγειλε περί τα τέλη Ιανουαρίου ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση σε δύο περιπτώσεις από παράγοντα του Κυπριακού Αθλητισμού. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις καταγγελίες αθλητριών που αφορούσαν την σεξουαλική παρενόχληση τους από προπονητές, ενώ οι φάκελοι των υποθέσεων βρίσκονται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας, ο οποίος θα αποφασίσει για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της DW, οι καταγγελίες επεκτάθηκαν και στον χώρο της πολιτικής, όταν μία γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία πως πριν μερικά χρόνια δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό πρόσωπο ο οποίος διετέλεσε και Ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με την καταγγελία, η σεξουαλική παρενόχληση από το πολιτικό πρόσωπο έγινε το 2013 και ενώ η καταγγέλουσα ήταν τότε 24 ετών. Η γυναίκα καταγγέλλει ότι ενώ βρισκόταν στην οικία του πολιτικού, ο ίδιος προέβη σε άσεμνες πράξεις εναντίον της. Η καταγγελία διερευνάται ήδη από την αστυνομία με την λήψη καταθέσεων από άτομα που κατονομάζονται στην καταγγελία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολιτικός αναμένεται να ανακριθεί από τις αρχές.

Αίσθηση προκαλούν και πρόσφατες καταγγελίες που εμπλέκουν και την εκκλησία της Κύπρου αφού προ μερικών ημερών γυναίκα επανέφερε καταγγελίες περί βιασμού της από υψηλόβαθμο ιερωμένο το 2011. Τότε η υπόθεση είχε αποσιωπηθεί, ωστόσο η γυναίκα επανήλθε με νέα καταγγελία η οποία διέρρευσε σε μέσα ενημέρωσης. Eπιπλέον χθες η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιοποίησε μαρτυρία δεύτερης γυναίκας, η οποία καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο ιερωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών ο ιερωμένος θα κληθεί για ανάκριση σε σχέση με τις δύο υποθέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider