Η «μάχη» Μπέζος - Μασκ συνεχίζεται - Ποιος προηγείται στην κούρσα των δισεκατομμυρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «μάχη» Μπέζος - Μασκ συνεχίζεται - Ποιος προηγείται στην κούρσα των δισεκατομμυρίων

«Μάχη» σώμα με σώμα δίνουν ο ισχυρός άνδρας της Amazon Τζεφ Μπέζος και ο ανατρεπτικός Έλον Μασκ της Tesla για το «στέμμα» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes.

Τα δεδομένα φαίνεται πως αλλάζουν μέρα με τη μέρα καθώς πλέον ο Μπέζος δείχνει να ανακτά την πρώτη θέση με περιουσία που αγγίζει τα 190,3 δισ. δολάρια έναντι 173,4 δισ. δολάρια του Μασκ.

Από την άλλη σύμφωνα με το CNET, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς κατατάσσεται στην 4η θέση με περιουσία 123,9 δισ. δολάρια ακολουθούμενος από τον CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ με 100 δισ. δολάρια.

Φυσικά έχοντας περάσει και από την πρώτη θέση ο Γάλλος ιδιοκτήτης των πολυτελών brand LVMH, Moët Hennessy Μπέρναρντ Αρνό βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση με 157,9 δισ. δολάρια.

Για τον Τζεφ Μπέζος αξίζει να επισημάνουμε πως μετά από σχεδόν 30 χρόνια, το καλοκαίρι του 2021 ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη του CEO στον Άντυ Τζάσσυ, έναν από τους παλαιότερους και πιο έμπιστους συνεργάτες του, παραμένοντας ωστόσο ως πρόεδρος του τεχνολογικού «γίγαντα».

Παράλληλα, οι πωλήσεις της Amazon αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν περισσότερο προς τις αγορές από το διαδίκτυο, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Για το δ' τρίμηνο του 2020, οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 44% στα 125,6 δισ. δολάρια.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider