Τα τρία μυστικά bets του Μπάφετ -Μειώνει την έκθεση στην Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα τρία μυστικά bets του Μπάφετ -Μειώνει την έκθεση στην Apple

Την έκθεσή της στη μετοχή της Apple περιόρισε τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Παράλληλα, ο όμιλος επιχειρήσεων αποκάλυψε τρεις νέες μετοχές στις οποίες επένδυσε αθόρυβα.

Η Berkshire αγόρασε μετοχές της Verizon Communications, της ασφαλιστικής Marsh & McLennan Cos. και της Chevron, επιλογές που διατήρησε κρυφές. Τα νέα της επένδυσης του Μπάφετ οδήγησαν υψηλά τις μετοχές στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μείωση του ποσοστού της εταιρείας στην Apple άφησε την Berkshire με ένα μερίδιο αξίας περίπου 120 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2020, με την κατασκευάστρια του iPhone να παραμένει η μεγαλύτερη τοποθέτηση της Berkshire σε μία μεμονωμένη μετοχή.

Ο Μπάφετ αλλά και οι συνεργάτες του και επενδυτές, Τοντ Κομπς και Τεντ Γουέσλερ, αναδιαμόρφωσαν το χαρτοφυλάκιό τους τον τελευταίο χρόνο καθώς η πανδημία έπληξε τις ΗΠΑ.

Η Berkshire είχε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος τα πήγε αρκετά καλά στην πανδημία, αλλά από την άλλη έχει μεγάλη έκθεση στον τομέα χρηματοδότησης καταναλωτών και στο real estate. Ο όμιλος έχει περάσει τους τελευταίους μήνες μειώνοντας κάποιες από τις θέσεις του στους τομείς αυτούς, διατηρώντας ταυτόχρονα τις επενδύσεις του σε τράπεζες όπως η Bank of America.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Berkshire μείωσε τη θέση της σε τραπεζικά χαρτοφυλάκια, αποχωρώντας από την JPMorgan Chase & Co., την PNC Financial Services Group Inc. και την M&T Bank Corp. μειώνοντας το μερίδιο στην Wells Fargo & Co. κατά 59%. Η εταιρεία άλλαξε επίσης πρόσφατα στοιχήματα σε φαρμακοβιομηχανίες αυξάνοντας το μερίδιο της Merck & Co Inc., της Abbvie Inc. και της Bristol-Myers Squibb Co. Ολοκλήρωσε επίσης μια πρόσφατη επένδυση στην Pfizer Inc.

Επίσης, η Berkshire βγήκε από ένα bet για την Barrick Gold Corp., ενώ έριξε επίσης μια επένδυση στη General Motors Co., κόβοντας το ποσοστό συμμετοχής σε περίπου 3 δισ. δολάρια στο τέλος του τέταρτου τριμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider