Βρετανία: Ένας πενταετής «φόρος πλούτου» θα κάλυπτε το κόστος της πανδημίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ένας πενταετής «φόρος πλούτου» θα κάλυπτε το κόστος της πανδημίας

Την επιβολή ενός «φόρου πλούτου» προτείνουν περισσότεροι από 50 ειδικοί στη Βρετανία για να καλυφθεί η οικονομική επιβάρυνση που έχει επιφέρει στη χώρα η πανδημία του κορονοϊού.

Συμφωνα με το Forbes, οι 50 ειδικοί στη φορολογία επισημαίνουν πως η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου για 5 συναπτά έτη, στα νοικοκυριά με περιουσία από 500.000 στερλίνες και πάνω, είναι αρκετή για να καλυφθεί το κόστος της νέας αυτής κρίσης.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά σε φόρο 1% επί της συνολικής περιουσίας, κάθε χρόνο για μία πενταετία, με στόχο να συγκεντρωθούν περί τις 260.000 στερλίνες στα δημόσια βρετανικά ταμεία, σύμφωνα με την Wealth Tax Commission.

Δεν είναι μόνο η Βρετανία που εξετάζει αυτό το σενάριο, καθώς η ιδέα φαίνεται να κερδίζει συνεχώς περισσότερο έδαφος σε πολλές χώρες του κόσμου. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Ρώμη, με τους διαδηλωτές να ζητούν την φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων της χώρας, ενώ τον Ιούλιο αντίστοιχα αιτήματα ακούστηκαν από διαδηλωτές και στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider