Βρετανία: Μια 90χρονη έγινε ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε για Covid-19 (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Μια 90χρονη έγινε ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε για Covid-19 (pic)
Στη Βρετανία η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται ως «V day» (ημέρα της νίκης). Πρόκειται για ένα στοίχημα για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον που δέχεται έντονη κριτική ότι βιάστηκε να εγκριθεί το φάρμακο και να διοχετευτεί στην αγορά της Βρετανίας.

Μια ηλικιωμένη κυρία είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο της Pfizer, εκτός του πλαισίου των κλινικών δοκιμών, στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, η Μάργκαρετ Κίναν, μια 90χρονη γιαγιά από τη Βρετανία, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19, μετά την κλινική έγκρισή του.

Η Κίναν έκανε το εμβόλιο στο τοπικό νοσοκομείο της στο Κόβεντρι της κεντρικής Αγγλίας σήμερα το πρωί στις 08:31 (ώρα Ελλάδας).

insider

Η ημέρα της νίκης

Στην Βρετανία, η σημερινή ημέρα που χαρακτηρίζεται ως «V day» (ημέρα της νίκης), είναι ένα στοίχημα για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον που δέχεται έντονη κριτική ότι βιάστηκε να εγκριθεί το φάρμακο και να διοχετευτεί στην αγορά της Βρετανίας.

Η Βρετανία έχει παραλάβει τις πρώτες 800.000 δόσεις, ενώ συνολικά θα υπάρχουν πάνω από 1.000 σημεία που θα γίνεται ο εμβολιασμός.

Στη Μεγάλη Βρετανία έχει γίνει παραγγελία 40 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, οι οποίες προβλέπεται πως θα προφυλάξουν 20 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι πρώτες δόσεις θα αρχίσουν να χορηγούνται σήμερα Τρίτη επίσης στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Ανάμεσα σε αυτούς που θα εμβολιαστούν, φέρεται να είναι η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο κιθαρίστας των Rolling Stones Ρόνι Γουντ και άλλοι.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider