Μακρόν: Αίρεται το lockdown στη Γαλλία στις 15 Δεκεμβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρόν: Αίρεται το lockdown στη Γαλλία στις 15 Δεκεμβρίου
Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι το πικ του δέυτερου κύματος έχει περάσει, μετα κρούσματα να πέφτουν από τα 60.000 στα 20.000.

Αίρεται το lockdown σε τρεις εβδομάδες στη Γαλλία, με αρκετούς περιορισμούς να παραμένουν σε ισχύ, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες.

Παράλληλα ανοίγουν ξανά εκκλησίες, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως έκανε γνωστό σε διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν, αν όλα πάνε καλά μέχρι τότε. Ο Μακρόν τόνισε ότι οι προσπάθειες του γαλλικού λαού απέδωσαν και αποδείχτηκαν αποτελεσματικές για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

«Όταν στις 28 Οκτωβρίου απευθύνθηκαν σε εσάς, δεσμεύτηκα να σας δώσω νεότερα για την εξέλιξη της επιδημίας» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος σημείωσε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έπεσε θεαματικά από τις 60.000 στις 20.000 κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα. Όπως είπε το πικ του δεύτερου κύματος της πανδημίας πέρασε.

Ο Μακρόν στη συνέχεια περιέγραψε τι δεν θα αλλάξει: «Θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, θα συνεχίσουμε την τηλεργασία όπου είναι δυνατό, θα αποφεύγουμε συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μη απαραίτητες μετακινήσεις». Τι θα αλλάξει όμως; Οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση θα επιτρέπονται από το Σάββατο σε ακτίνα 20 χλμ. από την κατοικία και για τρεις ώρες. Επίσης θα επιτραπούν εκ νέου εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider