«Πέρασε» και η Πενσιλβάνια στον Μπάιντεν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πέρασε» και η Πενσιλβάνια στον Μπάιντεν
Με την επικύρωση αυτή ο Μπάιντεν εξασφαλίζει τους 20 μεγάλους εκλέκτορες της Πενσιλβάνιας.

Η Πενσιλβάνια επικύρωσε τα εκλογικά αποτελέσματα της 3ης Νοεμβρίου, ανακηρύσσοντας νικητή τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κυβερνήτη της πολιτείας.

«Σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Πενσιλβάνιας επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως απαιτείται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία, υπέγραψα το Πιστοποιητικό Διαπίστωσης για τη λίστα των εκλεκτόρων του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις» ανέφερε μέσω του Twitter ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας, Τομ Γουλφ.

Με την επικύρωση αυτή ο Μπάιντεν εξασφαλίζει τους 20 μεγάλους εκλέκτορες της Πενσιλβάνιας.

Σημειώνεται πως το περασμένο Σάββατο, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αγωγή της εκστρατείας επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία επιδίωκε να ακυρώσει εκατομμύρια επιστολικές ψήφους στην Πενσιλβάνια, επιφέροντας μεγάλο πλήγμα στις απόπειρες του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα να ανατρέψει την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Ο δικαστής Μάθιου Μπραν στο Γουίλιαμσπορτ της Πενσιλβάνια, χαρακτήρισε «αστήρικτα τα νομικά επιχειρήματα» των εναγόντων, κάνοντας λόγο για «αναπόδεικτες κατηγορίες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider