Αποτελεσματικό κατά 95% το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποτελεσματικό κατά 95% το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δοκιμών το εμβόλιο βρίσκεται σήμερα στην τρίτη φάση τυχαιοποιημένων, διπλά τυφλών, κλινικών δοκιμών.

Αποτελεσματικό κατά 95% είναι το ρωσικό εμβόλιό κατά του κορονοϊού 'Sputnik V', το οποίο αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια της Μόσχας.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δοκιμών, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Υγείας και το Κρατικό Ρωσικό Ταμείο, το εμβόλιο βρίσκεται σήμερα στην τρίτη φάση τυχαιοποιημένων, διπλά τυφλών, κλινικών δοκιμών - μια πειραματική προσέγγιση που χρησιμοποιείται σε διάφορους κλάδους - σε δείγμα 40.000 εθελοντών.

Δεν διευκρινίστηκε, ωστόσο, ο αριθμός των περιπτώσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τους υπολογισμούς.

«Η τιμή της μιας δόσης του εμβολίου 'Sputnik V' για τη διεθνή αγορά θα είναι χαμηλότερη των 10 δολαρίων (περίπου 8,42 ευρώ)», αναφέρει σε ξεχωριστή ανακοίνωση το Κρατικό Ρωσικό Ταμείο, διευκρινίζοντας ότι για τους Ρώσους πολίτες το εμβόλιο θα είναι δωρεάν.

Μολονότι η Ρωσία έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα φειδωλή όσον αφορά στην επιστημονική τεκμηρίωση του εμβολίου αυτού, που έχει εγκωμιάσει ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, οι δημιουργοί του 'Sputnik V' επανέλαβαν σήμερα ότι η έρευνα θα δημοσιευτεί προσεχώς «σε μια από τις μεγαλύτερες ιατρικές επιθεωρήσεις στον κόσμο».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider