Βρετανία: Φόβοι για οριστικό «λουκέτο» για 3 στα 4 μπαρ και εστιατόρια λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Φόβοι για οριστικό «λουκέτο» για 3 στα 4 μπαρ και εστιατόρια λόγω κορονοϊού
Το 72% των επιχειρήσεων αναμένουν «ότι δεν θα είναι πλέον βιώσιμες το 2021 και θα κλείσουν». Τι δείχνει νέα μελέτη.

Σχεδόν τρία στα τέσσερα μπαρ και εστιατόρια στη Βρετανία εκφράζουν φόβους ότι θα βάλουν «λουκέτο» την ερχόμενη χρονιά εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιφέρει στη λειτουργία τους τα μέτρα της μάχης εναντίον του κορονοϊού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις British Beer and Pub Association, UK Hospitality και British Institute of Innkeeping, 72% των επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν αναμένουν «ότι δεν θα είναι πλέον βιώσιμες το 2021 και θα κλείσουν».

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό αυτών των οργανώσεων από το γραφείο μελετών CGA μεταξύ 446 εταιρειών που αντιπροσωπεύουν 20.000 εστιατόρια και παμπ, δείχνει επίσης ότι οι επιχειρήσεις του τομέα θέλουν περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η Covid-19.

Στην ανακοίνωσή τους, οι τρεις οργανώσεις καταγγέλλουν «τον καταστροφικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που έχουν για τον τομέα οι κυβερνητικοί περιορισμοί».

«Χωρίς αλλαγή προσέγγισης και περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση, ένα μεγάλο μέρος του τομέα μπορεί να εξαφανισθεί μέσα σ' έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει χαμένες επιχειρήσεις και χαμένες θέσεις εργασίας, χωρίς να μιλήσουμε για αγαπημένους χώρους που θα κλείσουν για πάντα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία διαπιστώνει πως μία επιχείρηση στις 7 στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μην επιβιώσει τους τρεις επόμενους μήνες εξαιτίας του νέου lockdown που ισχύει στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider