Ο Έλον Μασκ θα γίνει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ θα γίνει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου
Ο ιδιοκτήτης και CEO της Tesla είδε την προσωπική του περιουσία του φτάνει τα 117,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Εκτοπίζει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την τρίτη θέση των κροίσων.

Κατά 15 δισ. δολάρια πλουσιότερος είναι από τη Δευτέρα ο Έλον Μασκ, ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται χάρη στην ανακοίνωση πως η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι η επόμενη προσθήκη στο δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Ο ιδιοκτήτης και CEO της Tesla είδε την προσωπική του περιουσία του φτάνει τα 117,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ξεπερνώντας τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος μέχρι στιγμής βρισκόταν στην τρίτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου με περιουσία 106 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει σχετικά το Business Insider, ο Έλον Μασκ μετά την επίσημη είσοδο της Tesla στο S&P 500, αναμένεται να γίνει και επίσημα ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, εκτοπίζοντας τον ιδιοκτήτη του Facebook.

«Γκάζι» για τον S&P 500 πατάει η μετοχή της Tesla

Με κεφαλαιοποίηση άνω των 380 δισ. δολαρίων, η Tesla θα γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία που θα έχει ποτέ εισαχθεί στον S&P 500, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η εταιρεία Baird.

Αυτή τη στιγμή ο S&P 500 διαθέτει συνολικά assets που ξεπερνούν τα 11,2 τρισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider