Γιατί ο Τζεφ Μπέζος πουλάει μετοχές της Amazon

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί ο Τζεφ Μπέζος πουλάει μετοχές της Amazon
Συνολικά το 2020 ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πούλησε πάνω από 10 δισ. δολάρια σε μετοχές της Amazon.

Μετοχές της Amazon αξίας 3 δισ. δολαρίων πούλησε αυτή την εβδομάδα ο Τζεφ Μπέζος, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 1,8% του συνολικού ποσοστού του στον τεχνολογικό κολοσσό.

Ο CEO της Amazon δεν εξήγησε γιατί πούλησε έναν τόσο μεγάλο όγκο μετοχών, ωστόσο διαχρονικά πουλάει μετοχές του, ώστε να χρηματοδοτεί την εταιρεία Blue Origin αλλά και άλλες στις οποίες διατηρεί σημαντικές θέσεις. Εξάλλου, οι δισεκατομμυριούχοι αρέσκονται συχνά πυκνά να διαφοροποιούν τα χαρτοφυλάκιά τους, με τον ισχυρό άνδρα της Amazon να προβαίνει σε ανάλογες κινήσεις τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Συνολικά, έχει πουλήσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια σε μετοχές της Amazon φέτος, σύμφωνα με το OpenInsider. Στο παρελθόν ο Μπέζος είχε αναφέρει ότι πουλάει περίπου 1 δισ. δολάρια σε μετοχές της Amazon ετησίως για τη χρηματοδότηση της Blue Origin, ενώ δεσμεύτηκε να πουλήσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια φέτος καθώς πλησιάζει στις εμπορικές της δραστηριότητες. Παράλληλα, πρόσφατα δημιούργησε ένα fund μεγέθους 10 δισ. δολαρίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, που θα δίνει επιχορηγήσεις σε μη κερδοσκοπικές εταιρείες, επιστήμονες και ακτιβιστές.

Ακόμη και έτσι όμως, με τη μαζική πώληση μετοχών του ο Μπέζος παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, με την περιουσία του να φτάνει τα 191 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 76 δισ. δολαρίων από την αρχή του έτους.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η Blue Origin ανακοίνωσε τον Οκτώβριο την επιτυχή ολοκλήρωση της 13ης αποστολής του πυραύλου New Shepard στο διάστημα και πάλι πίσω, η οποία αποτελούσε την 7η πτήση του συγκεκριμένου σκάφους, σε ένα νέο ρεκόρ της εταιρείας.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider