ΗΠΑ - Εκλογές: Σε πέντε κρίσιμες πολιτείες ο Τραμπ, στην Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ - Εκλογές: Σε πέντε κρίσιμες πολιτείες ο Τραμπ, στην Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν

Στον ίδιο φρενήρη ρυθμό των τελευταίων ημερών συνεχίζει την εκστρατεία του με πέντε ομιλίες σε ισάριθμες πολιτείες-κλειδιά ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο Τζο Μπάιντεν θα επικεντρωθεί στο τέλος της δικής του εκστρατείας στην Πενσιλβάνια, που αποτελεί επίσης κρίσιμη πολιτεία, δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ετοιμάζεται να διανύσει πάνω από 3.500 χιλιόμετρα σήμερα (θα ταξιδέψει σε Μίσιγκαν, Άιοβα, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Φλόριντα). Αύριο Δευτέρα, θα κάνει άλλες πέντε ομιλίες σε τέσσερις πολιτείες.

«Τέσσερα χρόνια ακόμα, τέσσερα χρόνια ακόμα», φώναζαν ρυθμικά χθες, κάθε φορά, οι οπαδοί του Τραμπ που συγκεντρώθηκαν στις τέσσερις πόλεις όπου εκφώνησε ομιλίες. Σε αυτή τη βιομηχανική πολιτεία, που ενίοτε κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών, ο μεγιστάνας των ακινήτων είχε κερδίσει στο νήμα τη Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αγόρευε με κοινό υποστηρικτές του Δημοκρατικού υποψηφίου, του Τζο Μπάιντεν, που πήγαν σε συγκέντρωση «drive-in» στο Μίσιγκαν, επίσης πολιτεία στρατηγικής σημασίας στην αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου.

Μεθαύριο Τρίτη «παίζονται τα πάντα», είπε ο πρώην πρόεδρος, που φόραγε μάσκα με τυπωμένη την προτροπή «Ψηφίστε», επικρίνοντας με σφοδρότητα τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από τον διάδοχό του στην προεδρία της χώρας.

Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος μπροστά τους δικούς του υποστηρικτές, ελάχιστοι από τους οποίους φόραγαν μάσκες, προσπαθούσε για ακόμη μια φορά να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορονοϊού.

Αν αναλάμβανε μια κυβέρνηση Μπάιντεν «θα μετατρεπόσασταν σε φυλακισμένους μέσα στην ίδια σας τη χώρα», υποστήριξε ο Τραμπ το Σάββατο.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των μολύνσεων από τον κορονοϊό συνεχίζει να παραμένει πολύ υψηλός, με 77.000 νέες να καταγράφονται τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, την επομένη του παγκόσμιου ρεκόρ 100.000 και πλέον κρουσμάτων που καταμέτρησε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία σε απόλυτους αριθμούς, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών (230.320) όσο και αυτόν των μολύνσεων (9.111.013).

Σημειώνεται ότι πάνω από 90 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει εκ των προτέρων, αριθμός-ρεκόρ που ξεπερνά το 65% της συνολικής συμμετοχής στις εκλογές του 2016.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ: Αν ψήφιζαν οι Ευρωπαίοι θα επέλεγαν με συντριπτική πλειοψηφία τον Τζο Μπάιντεν

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider