Βρετανία: Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί το απόγευμα ο Τζόνσον - Πιθανό το νέο lockdown

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί το απόγευμα ο Τζόνσον - Πιθανό το νέο lockdown
Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει καραντίνα από την Τετάρτη μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου.

Συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας θα παραχωρήσει το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown στην Αγγλία από την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα εξετάσει την κατάστασης με τους υπουργούς του, μέσω τηλεδιάσκεψης και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου, μαζί με τους επιστημονικούς συμβούλους του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει καραντίνα από την Τετάρτη μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου στην Αγγλία, όπου ο κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτερα. Τα μη απολύτως αναγκαία εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν, όμως βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία και πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Παμπ και εστιατόρια ενδέχεται επίσης να κλείσουν για πολλές εβδομάδες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail τέλος, οι επιστημονικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον προτρέπουν να ενεργήσει γρήγορα ώστε να αναχαιτιστεί τώρα η εξάπλωση της πανδημίας και να μπορέσουν οι Βρετανοί να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider