Σεισμός 6,7 Ρίχτερ: Τουλάχιστον 26 νεκροί στην Τουρκία – Πάνω από 880 οι τραυματίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεισμός 6,7 Ρίχτερ: Τουλάχιστον 26 νεκροί στην Τουρκία – Πάνω από 880 οι τραυματίες
Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται.

Μέλη σωστικών συνεργείων συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια κτηρίων που κατέρρευσαν στη δυτική Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Αιγαίο.

Μέχρι στιγμής, οι νεκροί ανέρχονται σε 26 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 880 στη Σμύρνη, τη Μανίσα, το Μπαλικεσίρ και το Αϊδίνι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της τουρκικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών (AFAD).

Ο υπουργός υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι 25 από τους τραυματίες νοσηλεύονται στην εντατική, ενώ μέχρι τώρα έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία 504 άνθρωποι.

Στην περιοχή έχουν σταλεί ήδη 960 σκηνές, 4.500 κουβέρτες και πάνω από 3.600 κρεβάτια για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω της καταστροφής, ενώ η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανέλαβε να μοιράσει μάσκες και απολυμαντικά.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν από τις δύο (ώρα Ελλάδας) στο Αιγαίο, νοτιοδυτικά της Σμύρνης, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, κοντά στη Σάμο.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός που έγινε αισθητός ως την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, ενώ προκάλεσε μίνι τσουνάμι, το οποίο πλημμύρισε τους δρόμους της Σεφερίχισαρ, τουρκικής πόλης κοντά στο επίκεντρο, και χτύπησε τις ακτές της Σάμου.

Νοσοκομεία της Σμύρνης, γεμάτα ασθενείς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αναγκάστηκαν να διακομίσουν εσπευσμένα ασθενείς σε δομές υγείας άλλων τουρκικών πόλεων, για να μπορέσουν να εισαγάγουν τραυματίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider