ΗΠΑ: Συρρικνώθηκε 4,5% το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Συρρικνώθηκε 4,5% το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο
Οι εισαγωγές έχουν επιστρέψει στα προ κορονοϊού επίπεδα και αυτό δείχνει πως οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές είναι πιο αισιόδοξοι.

Συρρικνώθηκε ελαφρώς το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, έναν μήνα μετά την αναρρίχησή του σε ιστορικό υψηλό επίπεδο, ωστόσο είναι πιθανό να παραμείνει διογκωμένο τους επόμενους μήνες καθώς οι λιανοπωλητές ενισχύουν τα αποθέματά τους ενόψει των εορτών.

Αναλυτικότερα, οι εξαγωγές των ΗΠΑ αυξήθηκαν 2,7% τον Σεπτέμβριο στα 122 δισ. δολάρια, αντικατοπτρίζοντας σε μεγάλο βαθμό την αύξηση στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων αλλά και κεφαλαιουχικών αγαθών. Παρόλα αυτά, οι εξαγωγές παραμένουν αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.

Στο μεταξύ, οι εισαγωγές ξένων αγαθών, όπως αυτοκίνητα και ηλεκτρονικά καταναλωτικά είδη, υποχώρησαν 0,2% τον Σεπτέμβριο στα 201,4 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές έχουν επιστρέψει στα προ κορονοϊού επίπεδα και αυτό δείχνει πως οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές είναι πιο αισιόδοξοι πως η αμερικανική οικονομία ανακτά τη δύναμή της.

Το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε κατά 4,5%, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider